Corona Dashboard

Up-to-date kostenbesparende meet- en observatietechnieken 

Distance screening

In tijden van corona moeten we ons bezighouden met zaken waar we een paar maanden geleden niet wakker van lagen. Eén daarvan is: houden mensen wel genoeg afstand van elkaar in winkelstraten, openbaar vervoer, stations of parken. MyGuard biedt in samenwerking met Seguridad-EuropeBV voor u een scala aan oplossingen. Wij leveren zowel diensten waarbij camerabeveiliging op openbare plekken kan meten of men zich aan de 1,5, meter afstand-regel houdt als diensten waarbij door middel van thermografische camera’s de lichaamstemperatuur gemeten kan worden.

1,5 meter afstand-regel screening in 4 stappen:

 • Elke ingang wordt voorzien van een slimme camera met intelligente software.
 • De camera wordt gericht op het lichaam van elke voorbijganger, bij elke ingang. Zo wordt direct de 1,5 meter afstand-regel
 • In de MCU wordt direct een realtime risicowaarschuwing wanneer de afstand van een bezoeker korter is dan de 1,5 meter afstand-regel.
 • Het systeem geeft een cirkel weer om elke voorbijganger, met daarbij de afstand tussen andere voorbijgangers. 
 • Na een observatie in de MCU treedt het interne protocol in werking.

Kunstmatige intelligentie

Onze camera’s voor 1,5 meter afstand-regel screening bieden gezichtsherkenning via kunstmatige intelligentie (KI). Dit maakt het mogelijk om elk gezicht te lokaliseren. Met de ingebouwde audiomodule kunnen onze 1,5 meter afstand-regel screenende koepel- en bulletcamera’s een alarm activeren. Zo worden groepen personen direct geattendeerd op mogelijke risico’s.

  Kostenbesparende observatietechnieken t.o.v. beveiligers / handhavers

  Seguridad-europe en myguard uw partners tegen de verspreiding van het coronavirus

  Temperatuur screening

  Koorts is een van de belangrijkste symptomen van een virusinfectie. Daarom kunt u met thermische camera’s een eerste screening doen op virusinfecties. Onze camera’s meten met een hoge nauwkeurigheid de lichaamstemperatuur.

  Onze camera’s voor koortsscreening bieden gezichtsherkenning via kunstmatige intelligentie (KI). Dit maakt het mogelijk om elk gezicht te lokaliseren. Zo voorkomt u vals alarm door andere warmtebronnen. Met de ingebouwde audiomodule kunnen onze koortsscreenende koepel- en bulletcamera een alarm activeren. Zo worden voorbijgangers direct geattendeerd op mogelijke koortspatiënten.

   

  Koorts screening in 4 stappen

  • Elke ingang wordt voorzien van een slimme thermische camera met intelligente software. De eventuele black box met referentietemperatuur bevindt zich binnen drie meter van de camera.
  • De camera wordt gericht op het voorhoofd van elke bezoeker, bij elke ingang. Zo detecteert u mogelijke koorts.
  • Seguridad-Europe-My Guard ontvangt [in de MCU] een realtime risicowaarschuwing op het scherm wanneer de temperatuur van een bezoeker hoger is dan de ingestelde waarde.
  • Na een observatie in de MCU treedt het interne protocol in werking.

   

  Snelle eerste screening zonder direct contact

  Wij streven naar langdurige zakelijke contacten. Pas als U tevreden bent, zijn wij het ook!

  Densiteitscontrole

  Nu de maatregelen min of meer een definitieve vorm aannemen, willen we ons daarbij zo goed mogelijk beschermen. Door de coronacrisis ontstaan andere risico’s in de samenleving waarbij cameratoezicht als beveiligingsmaatregel noodzakelijk is.

  Op openbare plaatsen komt het er in de eerste plaats op aan de mensenstroom te reguleren, te controleren en te sturen.

  Meten wie er binnenkomt, hoeveel bezoekers er in een bepaalde ruimte zijn en wie weer terug naar buiten gaat. U kunt dit beheren over meerdere in- en uitgangen

  Een veilige en comfortabele doorstroming van voetgangers is wezenlijk voor winkelcentra, evenementen, festivals, treinstations vliegvelden etc etc. Gelijktijdig stelt de 1,5 meter-samenleving nieuwe eisen. De grote uitdaging is hoe de mobiliteitstransitie vorm kan krijgen terwijl we allereerst afstand moeten houden.

    

   Realtime weergave van het aantal aanwezige mensen en geeft pre-alarm en alarm.

  Draagbaar meetsysteem

  De eerste oplossing bestaat uit een draagbaar meetinstrument op basis van een thermografische camera met een nauwkeurigheid van ± 0,5 ° C op 1 m afstand . Op het scherm van de camera zelf is in realtime de temperatuur te zien van de mensen die voor de camera passeren.

  Dubbele thermografische camera en bewakingssoftware

  De tweede oplossing is gebaseerd op een dubbele thermografische camera voor koortsdetectie met de mogelijkheid om temperatuur te meten met een nauwkeurigheid tot ± 0,5 ° C op een afstand van 4 tot 9 meter.

  De camera bevat een algoritme op basis van kunstmatige intelligentie voor gezichtsherkenning en een hoorbaar alarm dat wordt geactiveerd wanneer de gemeten temperatuur op een gezicht het vooraf ingestelde alarm overschrijdt. 

  Deze technologie biedt een prijs / prestatieverhouding die behoorlijk is geoptimaliseerd op het gebied van thermografische camera’s, omdat het gezichtstemperatuurdetectie en meting van maximaal 30 gezichten tegelijk biedt met een zeer hoge nauwkeurigheid.

  Dubbele thermografische camera, blackbody en bewakingssoftware

  Als derde oplossing bieden we een nog preciezer meetsysteem dan de vorige. Dit is gebaseerd op een dual IP thermografische camera
met gezichtsherkenning en lichaamstemperatuurmetinggecombineerd met een kalibratiesysteem genaamd black body.

  Het kalibratie-element zendt een constante en nauwkeurige infraroodstraling uit die de camera opvangt en als referentie neemt en daardoor te allen tijde gekalibreerd blijft.

  Op deze manier bereikt het meetsysteem een nog hogere nauwkeurigheid van maximaal ± 0,3 ° C.

  Deze oplossing wordt aanbevolen voor de detectie van koorts met zeer hoge precisie in gebieden met meer mensen, die detecties bereiken van 3 tot 4 meter afstand.

   

  Tegelijkertijd mensen tellen én toezicht houden.

  Thermische netwerkcamera

  De black box is het kalibratieapparaat dat een constante temperatuur aanhoudt als referentiepunt voor de thermische camera, om ervoor te zorgen dat de thermische camera de meest nauwkeurige temperatuur kan weergeven. De thermische camera in combinatie met het blackbody- kalibratieapparaat levert een contactloze oplossing voor continue, contactloze en niet-invasieve temperatuurbewaking.

  De oplossing biedt ook een blackbody-kalibratieapparaat dat een constante temperatuur handhaaft als referentiepunt voor de thermische camera. 

  De thermische camera in combinatie met het blackbody-kalibratieapparaat en een functierijke 4 TB netwerkvideorecorder levert een contactloze oplossing voor continue en niet-invasieve temperatuurbewaking.

  Temperatuur screening  | densiteitscontrole |
  Masker detectie | distance screening

  Masker Detectie

  • Scant alle soorten mondmaskers
  • Controle met audiosignaal mogelijk. Nu dat het dragen van een mondmasker steeds belangrijker en zelfs verplicht wordt in bepaalde omstandigheden, is het nuttig om ook hierop te controleren. Met de optie ‘masker detectie’ kan de thermische camera alle soorten van mondmaskers herkennen. Afhankelijk van de instellingen geeft de camera een audiosignaal wanneer het een persoon detecteert zonder mondmasker. U kan deze persoon er attent op maken en eventueel voorzien van een mondmasker. 

   

  Detecteren of mensen mondkapjes dragen en alarm geven wanneer mensen geen mondkap dragen

  Live mondkapdetectie met audionotificatie

  • Simpel & Makkelijk
  • Door optisch beeld ook te gebruiken als “normale” bewakingscamera